A polgármester - II. Garantiqa Polgármesteri Napok, Zalakaros, október 8-10.
II. Garantiqa Polgármesteri Napok, Zalakaros, október 8-10.

II. Garantiqa Polgármesteri Napok, Zalakaros, október 8-10.

Információ, lehetőség, megoldás

Tisztelt Olvasó!

Éppen egy évvel ezelőtt hirdettük meg első szakmai konferenciánkat az önkormányzatok finanszírozásáról, s akkor azt írtuk: „ először fog össze egy kis pénzintézet, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. (Garantiqa) egy nagy civil szervezettel, a Magyar Sakkszövetséggel, hogy közös erővel létrehozzon egy szakmai és közösségi rendezvényt, az önkormányzatok vezetői, vezető munkatársai számára”.

Nos, a tavaly októberben megrendezett I. Garantiqa Polgármesteri Napokról minden nélkül is megállapíthatjuk, hogy sikeres  volt. A siker alapját az adta, hogy minden résztvevő:  az előadók, a települések első emberei, a bankos kollégák  nagy tudással és elkötelezettséggel próbálták egymással megosztani friss híreiket, eredményeiket, legújabb lehetőségeiket – de ugyanakkor őszintén beszámoltak nehézségeikről, a fejlesztésekkel kapcsolatban jelentkező gondjaikról, problémáikról.

Örömmel számolhatok be róla: jelenleg már a II. Garantiqa Polgármesteri Napokra készülünk, az eseményt ugyancsak Zalakaroson rendezzük, október 8-10. között. Ha a tavalyi köszöntőnkben az összefogásról beszéltünk, akkor idén még  erősebben kell hangsúlyoznunk ennek a szerepét.

Az eltelt egy évben  számottevően nehezedtek a gazdasági körülmények: az ismert pénzügyi válság egyre komolyabb hullámokat vet, s ez még jobban megnehezíti a települések vezetőinek mindennapjait: a hogyan? és a miből? kérdéseket egyre sűrűbben és egyre több szorongással kell feltennünk.

Ezért van szükség még szorosabb összefogásra. Összefogásra a pénzintézetek és a települések között a tervek összehangolására, a lehetséges források felkutatására. Összefogásra a minisztériumok vezetői és a városok, falvak között: a hírek még gyorsabb áramlásának biztosítására. És összefogásra az egyes települések között: hiszen nincs annál hitelesebb, ha a polgármesterek, képviselők maguk között beszélik meg közvetlen tapasztalataikat.

Ennek az összefogásnak teremtünk helyet és időt: a három napos együttlét során a közös gondolkodásra helyezzük a hangsúlyt. Ennek során a legfontosabb tárcák irányítót épp úgy meghívjuk, mint a hitelezésben meghatározó szerepet játszó bankok vezetőit. Programjainkkal idén is lehetőséget biztosítunk a minél szélesebb körű tapasztalat cserére, a személyes megbeszélésekre.

Mindezek mellett nekünk, a Grantiqa Hitelgarancia Zrt-nek is van fontos mondanivalónk partnereink, az önkormányzatok számára. Az elmúlt időszakban ugyanis több határozott lépést tettünk, hogy minél hatékonyabb segítséget  tudjunk nyújtani partnereinknek fejlesztéseikhez, beruházásaikhoz; hogy a megváltozott körülmények között is biztos támaszuk lehessünk munkájukban.

Tisztelettel várunk tehát minden érdeklődőt a II. Garantiqa Polgármesteri Napokra, minden települési döntéshozót, hogy előadásainkkal, kerekasztal beszélgetéseinkkel, ajánlatainkkal érdemi és hathatós segítséget nyújthassunk a gazdasági válság  okozta problémáik megoldásához!

dr. Radnai György
vezérigazgató

A konferencia képekben

Főoldal      |      Impresszum      |      Adatvédelem